Az egyetlen állandó a változás!?

Annak az élete stabil, aki a változásra épít.

Induljunk onnan, hogy ez egy csodálatos paradoxon. Legalábbis én annak látom. 
Mindjárt mondom miért, addig is: olvasd el újra a címet, és hangolódj rá, mélyülj el benne…

Ugye milyen abszurd ez a kijelentés? Mégis igaz.

 

Folytassuk azzal, hogy nagyon szeretek a változás témájával foglalkozni, méghozzá azért, mert korábban komoly elakadásom volt benne. Az egyéni konzultációkon és oldásokon gyakran előkerül ez a téma. Most így belegondolva, talán még sosem volt olyan kliensem, akinek ne lett volna ellenállása, blokkja ebben a témában. 

Persze, olyan volt, aki azt mondta, hogy “nincs gondom a változással”,  ám az oldások alatt fény derült erre-arra, …már ha érted mire gondolok. 

 

Szóval, annak idején minden igyekezetemmel én is arra törekedtem, hogy fenntartsam a status quo-t. Emlékszem, mennyi, de mennyi energiámba került mindez. És mennyi, de mennyi áldozatot hoztam, milyen megszámlálhatatlanul sokszor mondtam le önmagamról és a vágyaimról csak azért, hogy megmaradjon a szűk kis “életem”, hogy elfogadjanak, hogy szeressenek, hogy számításba vegyenek. 

Bár éreztem, hogy rengeteg lemondással jár így élnem, de mégis adott egyfajta biztonságérzetet. És lehet, hogy szűk, meg lemondásokkal és fájdalmakkal teli, de legalább tudom merre meddig és hány méter. A változtatás gondolatától is kivert a víz, éjjelente pedig azért imádkoztam, hogy ne üssön be a mennykő, mert a sorsszerű változástól még a változtatásnál is jobban féltem.

Akkor még nem voltam annak tudatában, hogy a világunk bizonyos törvények szerint működik. Elképesztő rend van ám itt, mármint ebben az Univerzumban, akkor is, ha ezt sokszor nem is látjuk… 

Olykor belegondolok ebbe, és egy belső mosollyal fejet hajtok az Öreg előtt, hogy mindezt így összehozta. Lenyűgöző! Legalábbis én le vagyok nyűgözve. Kiváltság itt lenni, élni és együttműködni mindazzal az erővel, ami értünk van, és nem ellenünk.

 

Értünk vagy ellenünk?

 

Felmerülhet Benned most a kérdés, hogy honnan tudom, hogy ezek az Univerzumot mozgató erők, amik fenntartják a rendet, nem ellenünk, hanem értünk vannak?

Na most, az van, hogy nekem erre nem válaszom van, hanem döntésem.

Én sokféleképpen próbáltam már sok mindent, és az a megtapasztalásom, hogy ha a törvényekkel együttműködök, akkor a dolgaim könnyebben mennek, gyarapodok, fejlődök, flow-ban vagyok. Ha pedig figyelmen kívül hagyom őket, vagy szándékosan szembe megyek velük, akkor pikk-pakk a padlón vagyok, és csak pislogok, mint hal a szatyorban a nagy szemeimmel, hogy hogy kicseszett velem az “élet”. 

Az életnek, a sorsnak, -hívd ahogy akarod, semmi köze nincs a nehézségeinkhez. Ugyanis az van, hogy az összes nehézséget mi generáljuk magunknak azzal, hogy ellene megyünk az Univerzumot működtető törvényeknek. Magyarul: szembe pisilünk a széllel. Létezik szabad akarat, vagy legalábbis szabad választás, tehát szabad így is döntenünk, mindenkinek a maga dolga, de nem biztos, hogy érdemes.

Viszont, mindig felhívom a klienseim figyelmét arra, hogy érdemes megismerniük az Univerzális Törvényeket, és megfontolni a velük való szövetségre lépést, mert higgyék el nekem, sokkal könnyebb, örömtelibb lesz úgy ez az élet nevű utazás, arról nem is beszélve, hogy micsoda bőséget vagyunk képesek megélni azáltal, ha magabiztosan és stabilan építkezünk ezekre a törvényekre. Most ugyanerre hívom fel a Te figyelmedet is…fontold meg, garantálom, hogy megéri!

 

Szeretettel ajánlom a Törvények megismeréséhez egy igaz barátom könyvét, aki nemrég két kötetben összefoglalta és kiadta az összes eddig általa megfigyelt és összegyűjtött Univerzális és Lelki Törvényt. 

A két kötetet volt szerencsém lektorálni, így teljes szívemből ajánlom figyelmedbe ezeket a könyveket. 

Azt gondolom, hogy ha megsimered ezeket a törvényeket és együtt működsz velük, ki fog virágozni az életed! És ha a megvalósításban elakadnál, akkor én itt leszek Neked, és segítek kioldani azokat az önszabotázs programokat és elakadásokat, amik miatt nem tudsz tovább haladni…

 

Az Univerzális Törvények és Lelki Törvények két kötetét külön-külön és egyben itt tudod megrendelni >>> https://vezerakademia.hu/sikertorvenyek/

 

Visszakanyarodva a változáshoz:

 

A fentiek fényében talán nem leplek már meg azzal a ténnyel, hogy létezik a Változás Törvénye. Nézzük a definícióját:

A Változás Törvénye kimondja, hogy minden a folyamatos változás állapotában van.

Szuper! Akkor most már tudjuk, hogy ez egy olyan jelenség, amivel jobb nem szembe menni, mert mi fogjuk a rövidebbet húzni. Nézzük, hogy hogyan működhetünk együtt vele, mert hát ez lenne itt a lényeg.

Először is, fontos meghoznod egy döntést,  mégpedig azt, hogy akarsz-e egyáltalán együttműködni a törvényekkel. Igazából, ahogyan már említettem – szabad választásod van a kérdésben.

*jogi kiscsillag, hogy most szólok, hogy ha úgy döntesz, inkább “szembepisilősdit” játszol, az semmit nem változtat azon, hogy ezek a törvények akkor is hatni fognak Rád, hisz a törvények már csak ilyenek. Vannak. Működnek. Nem érdekli őket, hogy kinek tetszik és kinek nem. Ők Törvények és pont. Ha lepacsizol velük, a magasba emelnek. Ha hátat fordítasz nekik, a földbe döngölöd Magad… 

 

Kék pirula, piros pirula… Melyiket választod?

 

Másodszor, ha úgy döntöttél, hogy szeretnéd a törvények szelét befogni a vitorládba, akkor meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat és az érzéseidet is a változással kapcsolatban.  Ez egy paradigmaváltás lesz az életedben. Több is fogja követni, valószínűleg nem fogsz megállni ennél az egynél, az is lehet, hogy sok ideig fog tartani, mire át tudod változtatni a gondolataidat és cselekedeteidet arra az irányra, ami együtt mozog az Univerzum ritmusával. Az is lehet, hogy nem mindennel fogsz egyedül boldogulni. Lehet szükséged lesz segítségre. Ha így alakul tudd, hogy aki segítséget kér – bátor, és kész a változásra! Mindannyiunknak vannak mély blokkjai, tudatalatti elakadásai, ezekre gyakran rá se látunk, vagy nem tisztán, mert amolyan vakfoltok. Ezeknek feltárása és tisztítása gyakran nem egyszerű feladat, mindenképpen ajánlom, hogy segítővel dolgozz ezeken a témákon, akinek kellő tapasztalata van. Olyan módszert és segítőt válassz, akiben megbízol, aki nem a félelmeidet erősíti, hanem arra bíztat és abban segít, hogy visszatalálj saját középpontodba, és nem tesz magától függővé. Érezni fogod, kivel tudsz együttműködni, figyelj mindig a belső hangra, az az egyetlen iránytű ott a mellkasod közepén (szíved tájékán), ami mindig mutatja merre van Neked az előre-felfelé irány! 

 

Paradigmaváltás a változásról:

 

Hogy ne hagyjalak konkrétumok nélkül, most elmondok Neked néhány gondolatot a változásról, ahogyan én tekintek rá.

Elmesélem saját változással kapcsolatos megélésemet.

 Megfigyeltem, hogy amikor a személyes életemben megjelent a változás, az mindig nagy intenzitású volt. Ennek az volt az oka, hogy magamtól nem álltam bele, tehát a “sorsnak” kellett azokat kikényszerítenie. Ezért egyfajta belső földrengésként éltem meg őket, mondhatni majdnem mindig belepusztultam, de valahogy mindig miután bedőlt minden, a romok alól új élet bújt elő, és új útra léptem.

Idővel megtanultam, hogy ha nyitott vagyok, ha nem állok ellen a változásnak, vagy akár magam indítom el őket, akkor új megtapasztalásokat szerzek, melyek izgalmasak és örömteliek is lehetnek. Csak az a változás okoz fájdalmas megtapasztalást, melyben túl erős az egó akarása. Amikor görcsösen ragaszkodunk, akarunk, nem engedünk a vélt igazunkból. 

A nagy változások idején tanultam a legtöbbet magamról, másokról, Istenről és a világról.  A nagy változások idején tanultam meg a FELadást. Amikor nem lemondok arról, amit szeretnék, hanem feladom Istennek megoldásra a vágyam. Azt mondom: legyen, ahogyan Te akarod, ahogyan az a legjobb nekem, és mindenkinek. 

A nagy feladások időszakában megtapasztaltam, hogy sokszor nem azért nem kapom meg, amit szeretnék, mert nem kaphatom meg, hanem azért, mert nem az én elképzelésem szerint akarja Isten megváltoztatni az életemet.

 …hanem még annál is jobb terve van számomra, és még annál is többet akar nekem adni, mint amit a legszebb álmaimban megvágytam magamnak. Megtanultam, hogy a változáshoz való hozzáállásom döntő fontosságú annak függvényében, hogy mi lesz a végkifejlett, és hogy azt milyen minőségű út által érem el.

Amikor megcsap a változás szele, becsukom a szemem, jól beleszippantok a levegőbe és elmosolyodom. Legutóbb arra gondoltam, hogy végre – jön a változás, végre úgy lesz, ahogyan az a legjobb nekem és mindenkinek. Végre, valami vágyam valóra válik és a lehető legjobb, legkönnyedebb módon, mert engedem, hogy legyen. Mert tudom, hogy minden úgy jó ahogy van, mindenhogyan engem szolgál. engedem, hogy legyen. 

Kalandvágyó izgatottsággal várom a történéseket, a folyamat során rám váró próbatételeket, melyek mind-mind fejlődési és emelkedési lehetőségek, és várom…hittel teli nyitottsággal várom, hogy mit ad nekem az Isten, hogy milyen csodát tartogat nekem, ami mindig-mindig-mindig sokkal több, és szebb mint legszebb álmaimban.

 

 Take away:

“Ami valóban a miénk, azt úgysem veszíthetjük el. Ami elpusztul, megszűnik vagy búcsút mond, az úgyis csak fejlődésünk útjában állt volna. Ha úgy érzed, hogy valami értékeset veszítesz el, egyszerűen csak érezd a fájdalmat, ameddi tart. De engedd el nyomban, ami már nem való hozzád, s ne bánkódj miatta túl soká. Vesd pillantásod az újonnan felbukkanó esélyekre és lehetőségekre.
Légy kész a csodára, s álmélkodj egész nyugodtan.”  

– Gerd B. Ziegler